16 september, 2006

Nu är det upp till väljarna

Efter något hektiska dagar så här i valspurten är nu min ständiga följeslagare, barbordet, inställt i källaren. Tillsammans har vi stått på många torg ute i länet och fått möjlighet att träffa väljare, härligt!
Finalen gjordes utanför stadshuset i Vetlanda. Vi var många moderater som tog upp kampen om de osäkra väljarna. Ett myller av politiker, musiken "Jag vill oxå byta statsminister", ballonger och tårta och kaffe gjorde att stämningen var på topp. Det kändes skönt att med många partikamrater få göra en så härlig avslutning på hemmaplan.

Väl hemkommen slår jag på TVn och där ser jag en Fredrik som inför Västerås medborgarna, levererar svar efter svar som är svåra att motstå!
Hur det går imorgon är mer än spännande. Vad som känns skönt är jag och många med mig, har gjort vad vi har kunnat för ett maktskifte. En förändring som är så viktig för vårt land. Nu är det upp till väljarna.

Har du inte bestämt dig än så resonera så här. 12 års maktinnehav är mer än nog för ett land, oavsett partifärg. Det behövs nya krafter!. I årets val har vi med Alliansen en klar laguppställning som gillar varandra och kan regera från dag1.

Nu ska jag tända brasan, läsa tidningen och njuta av min dotters sällskap, det var alldeles för länge sedan.

13 september, 2006

100 timmar till ny regering!


Idag klockan 16.00 gick startskottet, 100 timmar kvar tills vallokalerna stänger och tills vi har en ny regering. Kom igen nu, nu lägger vi i sista växeln och gasar lite till! Jag tipsade igår om MUF:s vallåt, här kommer ytterligare en låt som presenterades idag vid spurtkampanjen. Lyssna, digga och kampanja!

Håkanföretagare, både hjälte och socialarbetare



Med hjärtat på rätt ställe...


Håkan är en av fyra delägare i ett företag med 15 anställda inom verkstdsindustrin. Jag hade den äran att få en timme med honom, trots en arbetsdag som bestod av minst 12 timmar för att vardagen i företaget skulle gå ihop. Vi skulle egentligen pratat lärlingsutbildning för unga människor som inte har ett fotfäste i varken arbetslivet eller skolan. Vi hann med det oxå men framför allt kom mötet att handla om arbetsgivaransvar.

Ämnet kom upp då jag frågade om varför han var så mörk under ögonen. Svaret blev att helgen hade gått åt till att plocka upp en av hans anställda utanför ICA-butiken, och en fortsatt oro för mannen. Mannen var kraftigt berusad och var en fara för både honom själv och andra. Människor omkring ringde med automatik till Håkan, inte till polis eller ambulans. Bara det talar sitt tydliga språk. För både Håkan och människor på orten vet att det är Håkan som tar ansvaret och bryr sig. Helgen för den anställde spenderades på sjukhus. Håkan hämtade upp honom på måndagsmorgon. Körde honom hem, handlade mat på vägen och såg till att räkningar för bostad och annat betalades. "Hemlösa arbetstagare är inte bra".

Det finns inte skrivet i någon lag alls om ett sådant ansvarstagande, för Håkan är det en självklarhet att finnas till när det behövs. Att måna om ens personal, att vara medmänniska. Jag tror att det är nödvändigt att vi med en ny regering inte bara ändrar villkoren för företagarna utan oxå ändrar attityden till våra företagare. Flertalet bidrar inte bara med arbetsplatser, tillväxt och pengar till statskassan, utan oxå ett mycket stort bidrag på den mänskliga sidan. Det glöms tyvärr alltför ofta bort i debatten när jag hör socialdemokraterna diskutera våra företagare. För mig är Håkan inte bara en hjälte utan oxå en fantastisk socialarbetare.

12 september, 2006

Perssons bufflighet ingen framgångsfaktor

Idag har jag imponerat på min dotter. Lyckats med konststycket att ladda ner MUF´s vallåt till att bli min ringsignal i mobilen. Hur länge jag kan imponera på henne är väl bara en tidsfråga men jag rekommendera låten, den är bra! Låter det ringa extra länge om motståndarlaget är i närheten. Lyssna på låten här

Att det är slutspurt och spänningen håller i sig in på mållinjen är det ingen tvekan om. Att unga människor har eller kommer att göra klara val två block emellan är också tydligt. Även där man minst anar det. (Mina fördomar har jag kvar) Jag var nämligen och besökte Ädelfors folkhögskola som har sina rötter i den röda rörelsen. Mina förhoppningar var väl inte jättestora men efter 45 minuter med en nära dialog och många bra frågor gick det inte att ta miste på vad applåderna gav uttryck för. Efter passet var det många som kom fram och tyckte att det hade varit roligt och intressant men inte inte minst var det ett flertal som inte kunde låta bli att ge uttryck för de förakt man kände för Göran Perssons arrogans, bufflighet och oförskämda uppträdande. Deras respekt för Fredriks sätt att resonera, bete sig och inte minst hans ideér var stor och för många var Fredrik och de nya moderaterna det självklara alternativet för dem som för så många andra unga människor. Bufflighet och arrogans är definitivt inte en framgångsfaktor här. Förhoppningsvis gäller det oxå i vuxenvärlden!

11 september, 2006

Kalendarium vecka 37

Vi går nu in i slutspurten, en vecka kvar tills vi vet om Sverige får en ny regering med framtidsanda! Lägger upp mitt kalendarium, det är några hållpunkter men för det mesta kommer jag vara ute och jobba varje vaken timme var det än är kampanj.







Måndag:

  • Debatt Ädelfors, fm
  • M-golf, Eksjö
  • Arbetsutskott, Barn- och Utbildningsnämnden

Tisdag:

  • Vaggeryd, kl. 9.00
  • Regionförbund, Gislaved
  • Partiduell, Ekenässjön

Onsdag:

  • Eksjö, 10-12
  • KS-möte

Torsdag:

  • Habo, kl. 14.00
  • Nässjö

Fredag:

  • Sävsjö, kl. 10-12
  • Värnamo, kl. 14-15.30
  • Forserums marknad
  • Nattvandring + polisåkning tillsammans med Folke Solheim, kl. 16.30

Lördag:

  • Kampanj Vetlanda

Söndag:

  • Hårt arbete in till det sista... därefter kommer belöningen, NY REGERING!