23 november, 2006

Allsång på slottet

Politiskt arbete blir aldrig enformigt! Veckor och dagar ser mycket annorlunda ut.
I tisdags bjöd kungahuset på middag på slottet. Min dotter och jag var där för några veckor sedan på allmän visning. Då var det kallt och öde, denna kväll var hela slottet upplyst med ljus och brasor. Människor uppklädda och kungafamiljen var där. En fantastisk upplevelse, det måste även den mest inbitna republikanen ha tyckt.

Innan middagen var det konsert i den gamla rikssalen. Konserten innehöll allt från Wagner till Bennny Andersson. Några stycken var det uruppförande på. Det var till och med ALLSÅNG! Jag tänkte i mitt stilla sinne att allsång på Skansen i all ära men vem har varit med om allsång på slottet.

410 människor var inbjudna denna kväll. Kungafamiljen hälsade på samtliga. Efter middagen bjöds det på kaffe ute i salarna. Här var både kung och drottning samt kronprinsessan med "på golvet". Samtalade som alla andra. Jag undrar vilka länder förutom Sverige som detta skulle vara möjligt. Har svårt att se Drottning Elisabeth stå och småprata om både det ena och det andra.

Att ta bilder är inte tillåtet men jag behöver inga bilder, kvällen var på många sätt oförglömlig. Inte minst de nybonade golven som gjorde att rädslan för att trilla omkull var stor. Väl hemkommen till bostaden väntade tvättstugan. När jag stod där och hängde lakanen kunde jag inte låta bli att le då tanken på Snövit dök upp: "Ack, vad är en bal på slottet"

21 november, 2006

Vikten av att vara efterfrågad

Mina dagar hemma i Vetlanda kändes bra som vanligt. Inte minst för det är en sådan dyrbar tid med dotter Jessika. Men inte bara hon utan hela min familj där mor, syster och svåger och dess tre ostyriga pojkar ingår. Projektet i helgen var lövkrattning, något som inte tilltalar någon speciellt mycket men ändå något som vi gör tillsammans. Kvällen innan var ett besök i hembygdsgården där det anordnas lokal pub några gånger per år.
För mig är båda dessa saker mycket viktiga. Att känna att man tillhör en familj, en socken. Att vara uppskattad och behövd och att någon faktiskt skulle sakna mig om jag inte dök upp.

Detta fenomen gäller också att vara behövd i det dagliga arbetet. Jag känner mig så oerhört priviligerad att vara efterfrågad och behövd både hemma och borta. Min dröm är att fler människor än idag ska få känna likadant som jag får göra. Att vara saknad, efterfrågad och uppskattad på en arbetsplats