16 maj, 2009

S sedelpressar imponerar inte heller i EU-valet


Efter dvå dagar intensivt EU-valsarbete vill jag ta död på en myt. Intresset för EU-valet stiger för varje dag som går. I Gnosjö står införandet av Eurofrågan högt på listan medan eleverna på Finnvedens gymnasium hade ett brett spektrum på frågelistan. Ett samarbete är för dem runt miljön självklar.

Möjlighet till att arbeta och studera i vilket EU-land som helst är viktigt. Och att brottsoffers ställning stärks, oavsett vilket EU-land du befinner dig i. Att det inte ser riktigt likadant ute i Europa som hemma i Sverige, är för en del ofattbart.


På Bors äldreboende var arbetstidsdirektivet ett hett ämne!

Frågeställningarna är många men att många nu inser vikten av vilket parti, vilken person man väljer i detta val är avgörande för hur min vardag kommer att se ut!

Socialdemokraternas sedelpressar även i Europarlamentet är inget som imponerar

14 maj, 2009

Mona Sahlin tränar i EU-valet, när ska det bli allvar för henne?

Idag kunde man läsa att Mona Sahlin ser EU-valet som en träningsmatch. Förvånansvärt uttalande från en person som kandiderar till statministerposten. tänk om hon skulle representera Sverige i ministerrådet och ha sådana rubriker med sig. Förtroendet från andra länder torde ligga på mindre än lågt och Sveriges intressen lär ingen vara intresserad av.
för mig är detta EU-val mer än viktigt!

Än mer skrämmande är att Mona Sahlin inte tar svenska medborgares vardagsutmaningar på allvar. 60 % av våra beslut i kommuner och Sveriges riksdag är påverkade av hur besluten tagits i parlamentet. Att då kalla detta för en träningsmatch är skrämmande. Vilka personer som kommer representera Sverige kommer i allar högsta grad påverka människors vardag, det får inte, ska inte och accepteras inte som en träningsmatch

13 maj, 2009

Nyanserade domar för mord nu möjligt


Idag debatterar vi förslaget om en ändring för straffet för bl a mord. Med denna lagändring blir det nu möjligt för våra tingsrätter att döma från 10 år till 18 år som straffpåföljd för mord. Livstidsstraffet behåller vi. Med denna förändring blir det nu med mer nyanserade domar och att de tidsbestämda straffen ordenligt höjs. Denna förändring är efterlängtad!

Kan återigen konstatera att förslaget hade inte kunnat komma från oppositionen då V och MP prioriterar att livstidsstraffet avskaffas före en möjlighet att för våra domare att gradera. Det ironiska i detta är oxå att livstidsstraffet förmodligen kommer dömas ut i färre fall

12 maj, 2009

Regeringens satsning mot sexualbrott på barn ger resultat

Till min glädje kan jag konstatera att regeringens satsning på att stoppa sexturism har gett resultat. Två svenska sexturister i Thailand är nu anhållna för att utnyttjat minderåriga pojkar i Thailand. Den Thailändska polisen har gjort huvudarbetet men med god hjälp och assistans av rikskriminalen har en häktning blivit verklighet. Rikskriminalen är tydlig, oavsett var dessa hemska brott begås, går ingen säker.