23 maj, 2009

Den organiserade brottsligheten behöver EU.samarbete

Hemkommen från Aneby. En kommun av det mindre slaget som har många utmaningar att brottas med. Ett är en våg av inbrott som liknar rena beställningsjobb. Organiserat och systematiskt. Alliansen satsning på 20 000 poliser är en del att förebygga brott. Den andra är ett förstärkt polissamarbete 27 olika länder emellan. Utan detta samarbete kan dessa ligor fortsätta att härja fler kommuner.

22 maj, 2009

Jakten måste vara en nationell fråga


I helgen är det jakt- och fiskemässa på Elmia i Jönköping. Här kan du pröva på björnskytte, få reda på allt om vilken jakthund som är rätt och naturligtvis massor av nyheter vad det gäller kläder, vapen, fiskeutrustning, mm mm
Jakten och fisket har starka traditioner i vårt land och inte minst i mina småländska skogar. Kunskapen och kompetensen är stor och kärleken till bra jakt och gott fiske är stor.
Att jakt och fiske sker på justa villkor är för de allra flesta en självklarhet. Trots den Europavän jag är så finns det saker och ting som jag är kritisk till och det är just jakten. Bland våra 27 olika länder inom Europasamarbete finns det stora skillnader. Därför är det min åsikt att hur man sköter sin jakt ska vara nationell. Att varje land bestämmer om när, var och hur man får jaga. Det tror jag är det bästa både för djur och människor

20 maj, 2009

Mer Småland i Europa!

Idag var det partiledardebatt inför EU-valet. Frågorna var många, en del som de facto har med EU-valet att göra , och en del långt därifrån.. För min egen del kan jag bara konstatera att Fredrik står i en klass för sig själv. Den enda som ser kopplingen mellant finanser, jobb och klimatutmaningen. Det är därför Fredrik är vår statsminister.

Som smålänning är det uppenbart: En god miljö, ett gott klimat, en god tillväxt, har småländska entreprenörer och företagare en nyckelroll. "Mer Småland i Europa " är en väg som öppnar upp för den renaste regionen, en god tillväxt och en arbetsmarknad där alla är behövda!