30 maj, 2007

Fler kvinnor som både orkar och vågar

Idag är jag extra lycklig. Debatten om de sk hushållsnära tjänsterna är snart över och klockan 16 00 kommer riksdagen ta beslutet om att de som önskar har möjlighet att få hjälp i hemmet till en rimlig penning. Samtidigt som svarta tjänster blir vita och de arbeten som redan idag sker blir lagliga och därför blir underlag för framtida pensioner och andra säkerheter.

Med detta beslut finns det bara vinnare. Inte minst för oss kvinnor som i allt för stor utsträckning antingen är dubbelarbetande eller tvingas jobba inom en svart sektor. Det är inte bara våra egna hem utan ganska ofta också våra föräldrars hem som vi vill hjälpa till med. Det vardagspusslet går inte ofta ihop, inte minst då vi många gånger lever långt ifrån varandra. Sköta min mammas städning på distans är mer än svårt.

Med beslutet hoppas jag också att fler kvinnor vågar och orkar satsa på en karriär. Att familj, barn och arbete går ihop. Att vi får fler kvinnor som är företagare och med ledande positioner. Själv ska jag redan idag höra mig för att få hjälp med fönsterputsning, något som jag kämpat med varje år och med ett förödande resultat. Man kan inte vara bäst på allt!