10 april, 2008

Är det girigt att kunna få förverkliga sina drömmar?

vid det här laget har vi alla fått blanketterna för den årliga deklarationen. går man inpå sida tre så kan du se den totala sammanställningen av inkomster och inbetalad skatt, inklusive det jobbskatteavdrag som alliansregeringen har genomfört. Ett jobbskatteavdrag som för låg- och medelinkomsttagare innebär en stor ekonomisk förbättring. När fick vi en sådan löneförhöjning sist? Ett jobbskatteavdrag som gör det möjligt att genomföra drömmar som tidigare inte var möjliga.
Idag läste jag Aftonbladets ledare av Lena Melin. där går att läsa att vi svenskar tycker detta är mycket bra, en större handlingsfrihet, men vi säger det inte högt för då kan vi verka giriga. Är hennes analys riktig så undrar jag varför det är så? Är det så hemskt att kunna få göra den där resan man drömt om? eller den där altanen äntligen nu blir av eller att det finns utrymme för att kunna ge våra barn det där lilla extra efter det att räkningarna är betalda?

jag glädjer mig åt att de familjer som tidigare ständigt ha fått oroa sig för att klara av nästa månads betalning av räntor och amorteringar, nu kan sova bättre på natten och fått ett handlingsutrymme att göra något utöver att klara sitt eget boende.