26 oktober, 2006

Första gången tiden är ännu inte förbi

Det är många första gången som ny riksdagsledamot. Idag var det premiär för frågestund. 5 statsråd var där för att svara på frågor. En enkel och lättsam form för att driva en politisk fråga. Både från oppostion och majoritet. Hade jag inte haft en skolklass för första gången hade jag gärna gett mig in i frågeleken.

Stackars skolklass, de fick en riktig gröngöling till guide, men roligt var det. Jag hade turen att ha en tjej som inte gillade att åka hiss så när de andra tog hissen fick hon och jag ta trappor som jag aldrig sett förut. Både hon och jag hade en spännande tid att hitta rätt och flera gånger fick vakter tala om att nu var vi på fel ställe. som gammal guide är man van att ta situationen som den kommer. Turen var idag på vår sida så att Ingela Thalen, en gammal erfaren minister tog hand om snacket beträffande den gamla ståndsriksdagen. Vid vissa tillfällen sker det faktiskt arbete över partigränserna.
Imorgon bär det hem till länet. tillsammans med en partikollega ska vi träffa rektorer för rektorsutbildning, skolchefer och ordföringar från hela landet. Ska bli roligt att få berätta om vad som kommer hända med skolan när vi nu har en borgerlig regeringen. Att det blir en skillnad, det lovar jag!

25 oktober, 2006

Förvånas inte över att oppositionen förvånas

Ibland kan man ju undra. I valrörelsen talade vi om vad vi ville göra om vi fick makten. (A-kassan torde vara ett av de mer frekventa orden i under valrörelsen) Sedan genomför vi det vi sagt att vi ska göra. Ganska logiskt, eller hur? Det faktum att vi verkligen genomför det vi lovade verka förvåna oppositionen. När jag tänker efter så förvånar det inte mig att oppositionen förvånas, för när genomförde den förra regeringen de löften man utgett i någon av de tre sista valrörelserna? Detta har nu det svenska folket genomskådat och valt en ny regering som genomför det man gått till val på.

Efter en spännande rapport av Fredrik från sitt första toppmöte i EU kom jag hem på kammaren och slog på TVn. Var lite nyfiken hur media tog emot beskedet om att Lena Adelsson-Liljeroth blivit kulturminister. Det lilla jag känner henne är hon mycket sympatisk, kunnig och trygg. Media verkade vara av samma åsikt. Skönt att regeringen åter är intakt. Med Sten Tolgfors som siste man in har vi nu en stabil regering som kommer göra mycket nytta för vårt land. Sten har nog inte idag all kunskap på sina fem fingrar men vad han har är en ödmjuket och lyssnarförmåga som gör att han tar till sig kunskap som finns utanför Rosenbad. Den varan har det varit alltför mycket av de senaste tolv åren.