05 augusti, 2006

Arbeta måste löna sig!


Nyss hemkommen från en joggingrunda, på lördag seneftermiddag, så ringer telefonen. Jag var på väg att inte svara, kände mig så glad i sinnet och ville inte bli störd. Men svarade gjorde jag och i andra änden av telefonen hörs en arg och upprörd röst. Det var en kvinna, ensamstående med tre barn som skällde ut mig för att avgifterna var för höga. Efter så där en kvart frågade jag kvinnan varför hon inte försökte få ett arbete, då blev rösten om möjligt ännu argare och hon skrek: "Är du så dum i huvudet att du tror att jag kan skaffa ett jobb? Då förlorar ju jag mitt bostadsbidrag!" Jag blev helt tyst, visste inte vad jag skulle säga. Jag skulle ju så gärna velat säga att det lönar sig att arbeta. Det gjorde det inte i hennes fall och för många andra.

Jag hoppas vid gudarna att efter den 17 september kunna ringa tillbaka till denna kvinna och tala om den goda nyheten, det lönar sig att arbeta.

04 augusti, 2006

Lars Ohly måste tro på en aldrig sinande plånbok

Idag kräver Lars Ohly att fler kärnkraftverk ska skrotas. Lars Ohly kan inte ha sett en elräkning på länge, vi andra har det och vet redan nu att elkostnaderna är mer än betungande. Barsebäck har man redan stängt och nu ska enligt honom ännu mer av kapitalförstörelse ske. Det drabbar inte bara enskilda plånböcker utan hela landeti form av ökade miljöutsläpp, ökade elkostnader och import av el från farliga kärnkraftverk i öst. Dessutom en förlust på närmare 20 miljarder kronor för statskassan. Tänk vilken nytta de pengarna kunde gjort i skolan, äldreomsorgen, vården och ett fungerande rättsväsende.

Moderaternas valfilm

Du har väl inte missat Moderaternas nya valfilm? Himla rolig och bra måste jag säga... inte alltid en valfilm får mig att dra på smilbanden.

03 augusti, 2006

Spännande med nya partiledare...


Häromdagen annonserade Linda Rosing att hon ställer upp som ny partiledare för det Unika Partiet. När hon beskriver sig själv säger Linda att hon är en helt vanlig människa, hon har haft både A-kassa och socialbidrag.

Jag kan inte annat än att dra slutsasten att hennes uppfattning måste vara att har du haft varken A-kassa eller socialbidrag så är du en ovanlig människa.

Intressant!


Bild från Aftonbladet

02 augusti, 2006

Välkommen till min blogg!

Även jag har lyckats med konststycket att skaffa mig en blogg. Måste erkänna att det kanske inte var så mycket "jag" som skaffade den med tanke på att datorer kanske inte är min starkaste sida. Ett stort tack till Robert Scholz för den snygga sidan och hjälpen med den.

Framöver kommer jag att blogga här om allt mellan himmel och jord. Kan vara om en insändare jag skrivit, möte jag varit på, spännande samtal med en väljare eller kanske en kul debatt. Du kommer i vilket fall kunna följa mitt arbete i valrörelsen här, så än en gång varmt välkommen!