01 mars, 2007

narkotikafria arbetsmiljöer är ett särskilt angeläget samhällnyttigt ändamål

Narkotikafria arbetsplatser, är det ett särskilt angeläget samhällsnyttigt ändamål? Självklart tycker jag. Ett narkotikafritt samhälle över huvud taget måste ses som en prioritering. Tänk om narkotika inte hade funnits, så mycket bättre världen hade sett ut!!
Går jag tillbaka till narkotikafria arbetsplatser så är ett sätt att säkerställa en narkotikafri arbetsmiljö, att använda sig av narkotikasökhundar. Hundar, som efter arbetsdagens slut, gör en generell genomsökning, icke kopplat direkt till någon person.
Arbetsplatser som idag använder sig av detta verktyg kan idag garantera sina anställda att den man arbetar med inte är narkotikapåverkad.
Läkemedelsverket har nu bestämt sig för att detta inte är så angeläget och ger därför inte heller dessa hundskolor att utbilda sina hundar med narkotika för detta ändamål. jag har så svårt för att förstå detta ställningstagande.

Drömmen vore väl om polisen kunde utföra detta men trots den stora polissatsningen räcker inte deras hundar till. De kommer enbart när narkotika påträffats och då är olyckan redan skett. Varför inte låta arbetsgivare vara delaktiga i detta narkotikaförebyggande arbete och på så sätt kunna garantera sina anställda en narkotikafri arbetsmiljö?

Inga kommentarer: